הדילמה בין חברות לבין הזמנה לנישואין חד מיניים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 27/07/14 16:00 כט בתמוז התשעד

שאלה

שלום,

אישתי קצינה במילואים ב"ה, תרמה ותורמת רבות למדינה, ושומרת על קשרי חברות טובים עם החבר'ה ביחידה בה שירתה.

לאחרונה קיבלה הזמנה מאחד החברים שם ל"חתונה" שלו עם "בן זוגו" - מה שנקרא נישואין חד מיניים.

היא מתייסרת בדילמה שבין ערך החברות וכבוד הזולת לעומת ערך המשפחה ביהדות והניגוד בין "נישואין חד מיניים" לאמונתנו.

שאלתי זאת בתמצות רב, וכמובן שאפשר להרחיב רבות בתיאור הקונפליקט.

(ואם אפשר כנדבך נוסף לשאול מה קורה לגבי זה שהאירוע נקבע לתשעת הימים . . . . . רציני לגמרי)

אשמח להתייחסות

תשובה

כדי לענות על שאלתך אשתמש כדרכו של יהודי בשאלה.
האם היית מתלבט אם לבוא לאירוע בו חוגגים העברת השבת ליום א בקביעות והפיכת השבת ליום חילול שבת המוני. האם היית בא לטקס כזה?
לדעתי לא היה לנו ספק גם אם המחיר הוא לפגוע בחברות עם מחלל השבת. השבת מעל לחברות עם יהודי אחר.
כךגם בנושא שהעלית
טקס כזה הוא הכרזה שמה שנאסר על ידי התורה לא קיים יותר. האם אנחנו יכולים ללכת?

מה עושים עם החברות? יש סיבות רבות מדוע איננו יכולים להגיע לארוע מסויים ובוודאי בימים אלו.
אפשר להסביר שלא מגיעים בגלל המצב( המבין יבין שמדובר במצב הלאומי ואתה תתכוון המצב הרוחני, מותר גם לשנות מפני השלום).
בסופו של דבר אני בטוח שהדבר יובן על ידי המזמינים גם אם הדבר לא ייאמר.
"והאמת והשלום אהבו"