2 שאלות בנושאים שונים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/07/14 13:46 כט בתמוז התשעד

שאלה

הי - - רציתי לשאול אני חוזר בתשובה, ולצערי בעבר הייתי יוצא עם בנות כשלא שמרנו תורה ומצוות...

רציתי לשאול אם אני צריך לבקש סליחה מכל הבנות שיצאתי איתן בעבר שנפגעו ממני( אחרת יש לי עבירה שבן אדם לחבירו שאין על זה תשובה..) אני מדבר על פגיעות כמו: 1-שהייתי יוצא איתן בהתחלה ואחרי כמה שבועות הייתי אומר להן שלא בא לי להמשיך את הקשר ( ידעתי מראש שזה לא יהיה לחתונה סתם יצאתי בשביל הכיף ואז הן נפגעו, ממציא להן איזה תירוץ והן לא היו מאמינות וחושבות שאני משקר)

2- את חטאי אני מזכיר- אך חייב לציין כדי לדעת אם אלו עוונות שבן אדם לחברו שאני צריך לבקש על זה סליחה- בנות היו נפגעות ממני כשהייתי מדבר איתן מהר על כל הדיבורי חשק למיניהן ומבקש מהן וכו ( הן ממש נפגעו),או שמציע להן קשר לא רציני.... האם 2 העבירות הנ"ל הן בכלל עבירות שבן אדם לחבירו?( מלבד למקום שזה תשובה ביני לבינו)....

אני חייב לציין שהייתי מתנהג בנימוס ולא מקלל ולא זכורה לי פגיעה רצינית כל שהי מלבד הנ"ל....

תודה רבה לרב- וסליחה על השאלות פשוט זה ישב לי על הלב- ואני מתבייש לדבר על זה עם רב תודה והמשך יום טוב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אלו דברים שבין אדם לחבירו וצריך לבקש סליחה.

לא צריך להאריך בשיחה כדי לא ליצור שוב קשר,

לומר שאתה נמצא במקום אחר וחושב שנהגתה לא כראוי ומבקש מחילה.

בברכה,

דני ארגמן