חלום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/07/14 11:50 כט בתמוז התשעד

שאלה

שלום רב, רציתי לשאול בבקשה שאלה על חלום ממש מוזר שהיה לי :יש לי בעיית שיניים שמאלצת אותי לעבור שלוש עקירות כירורגיות לשיני הבינה שלי. ואתמול, חלמתי שאחת מהן נופלת אבל לא שלמה אלא נופלת בחלקים לבנים בלי השורש של השן...וייצא לי הרבה דם. בחלום שמחתי על כך שאולי חסכתי לי עקירה אחת..אבל כשקמתי נחרדתי כי קראתי ששיניים נופלות אינן מהוות תמיד סימן טוב..מה עליי לעשות??

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

חלומות שווא ידברו, ובייחוד כשאת עוסקת בנושא, רק חלום שנופל סתם עליו דנים בגמ', אבל במקרה שאדם כל היום חושב על נושא מסויים ברור שבלילה גם כן יחשוב על כך. על כן אין לכך כל השפעה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון