מעלת סעודת ראש חודש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/07/14 11:45 כט בתמוז התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב .

אני ב"ה משתדלת להקפיד לכנס את המשפחה המורחבת על מנת לקיים סעודת ראש חודש מידי חודש ..

לא הצלחתי למצוא אם יש מעלה לדבר או הלכה המתייחסת לנושא ..

אשמח אם תוכלו לסייע לי בעניין על מנת לחזק את הרצון והעשייה ...

תודה מראש - ואשריכם על העשייה המרובה !

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

סעודת ר"ח הוזכרה אצל שאול שהיה עושה סעודות ר"ח, והובא גם בהלכה סי' תיט, "מצוה להרבות בסעודת ר"ח". אמנם אין צורך בסעודה ממש אפשר להוסיף בפירות וירקות, אבל נראה שלפחות מאכל אחד מיוחד מהראוי לעשות לכבוד ר"ח.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון