דג מלוח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/07/14 11:41 כט בתמוז התשעד

שאלה

שלום הרב

רציתי לדעת מה דין דגי המלוח אשר קונים בחנויות אוכל מוכן או שלוקחים מקידוש בבית הכנסת.הכוונה האם זה פרווה או חזקת בשרי? ואם זה חזקת בשרי מה ההשלכות לכך?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הדין אינו בדג אלא בדרך שהכינו אותו ובמה שנעשה סביבו:
האם השתמשו באותו סכין לחתוך בשר ודג (גם אם רחצו אותו בין לבין)?
צריך לבדוק כל מקרה לגופו ולברר כיצד בדיוק הכינו את הדגים.

עיין בקישור להלן
http://www.yeshiva.org.il/midrash/24455

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן