מלחמת גוג ומגוג

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/07/14 02:24 כט בתמוז התשעד

שאלה

בס"ד

שבוע טוב ושלום רב!

השאלה היא האם יכול להיות שהמלחמה עכשיו היא מלחמת גוג ומגוג?

שמוסלמים בכל מדינות העולם קמים נגדנו. ובכלל יש התאמה להרבה כתובים -

1. "וחוזר מלך פרס ומחריב את כל העולם"- איראן עם האטום

2. הגמרא במסכת סנהדרין קובעת שבן דוד יגיע בשנה שאחרי שנת שמיטה, ושנת השמיטה עצמה תתאפיין במלחמות.- אנחנו בפתיחה של שנת שמיטה.

3.ספר יחזקאל- "לָכֵן הִנָּבֵא בֶן-אָדָם וְאָמַרְתָּ לְגוֹג, כֹּה אָמַר אֲדֹנָי ה', הֲלוֹא בַּיּוֹם הַהוּא =בְּשֶׁבֶת עַמִּי יִשְׂרָאֵל לָבֶטַח= תֵּדָע. וּבָאתָ מִמְּקוֹמְךָ מִיַּרְכְּתֵי צָפוֹן, אַתָּה וְעַמִּים רַבִּים אִתָּךְ, רֹכְבֵי סוּסִים כֻּלָּם קָהָל גָּדוֹל וְחַיִל רָב. "

ועוד ועוד.

יכול להיות שאנחנו קרובים קרובים לגאולה? (הלוואי)

והאם באמת תהיה מלחמת גוג ומגוג?.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אנו בטוחים שכל דברי הנביאים יתקיימו במלואם, אמנם אין אנו יודעים איך וכיצד, ולא כדאי לנסות להתאים את הדברים, מכיוון שכל שינוי קטן יכול לשנות. על כן העיקר הוא להתעסק בלהרבות זכויותיהם של ישראל וללמד עליהם סנגוריא (עיין מסילת ישרים) שזה עיקר העבודה ובייחוד בימים ושעות קשות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ