שם לתינוק

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/07/14 01:18 כט בתמוז התשעד

שאלה

בס"ד

שלום רב לך כבוד הרב.

בעלי ואני התבשרנו שאנו הולכים להביא לעולם בן זכר בעוד מספר חודשים.

אביו של בעלי נפטר לפני שהספקתי להכירו אך ישנו מקום מאוד מיוחד בליבי בשבילו, ובעלי רצה להנציח את אותו- לקרוא לבננו בשמו.

שם הסב ז"ל- כריסטופר (כריס). למרות שזהו לא שם יהודי הסב אכן יהודי (אנו מתגוררים בארה"ב אך מתכננים לעשות עליה בקרוב מאוד).

הייתי מעוניינת לדעת האם זה בסדר מבחינת הדת לתת לו את השם או כשם שני.

רוב תודות.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

שהכל יעבור בשלום ושמחה.

מקובל אצל יהודי ארה"ב שיש שתי שמות על כן כדאי לבדוק אצל משפחה האם ידוע השם היהודי.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון