תשעת הימים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/07/14 20:54 כח בתמוז התשעד

שאלה

ידוע לי כי אסור לסרוג כיפה ב9 הימים. במפגש משפחתי שהתקיים השבוע הגיע חייל , בן משפחה לחופשה. הוא סיפר לנו כי חיילי הגדוד בו הוא משרת ביקשו כיפות סרוגות. נרתמנו בנות המשפחה לסרוג כיפות בצבע החייל. האם במצב כזה יש אפשרות לסריגה ב9 הימים?

תשובה

שלום לך

בתשעת הימים שמר"ח אב - אנו מתאבלים על חורבן בית המקדש ולצורך כך אסרו חכמים הוא לסרוג בימים אלו.

עם ישראל ובראשם חיילנו נלחמים כדי לקדם אותנו לבנין בית המקדש.
מלחמתם היא על ייחוד השם (כמפורש בהלכות מלכים לרמב"ם לגבי כל מלחמות ישראל).
כדי לסייע למי שנלחם על ייחוד השם אין להקל בהקלות בהלכה ובדאי לא בהלכות זכירת בית המקדש ולכן אין לסרוג להם כיפה בימים אלו (ניתן לסרוג עד צאת הכוכבים של יום ראשון כט תמוז)

סיכום
1. אין לסרוג כיפה בימים אלו ובודאי לא למען הלוחמים.
2. כיפה שנסרגה בימים אלו עלולה שלא להטיב עם הלוחם למען שמו יתברך.
3. אם סורגים עדיף שלא לתת אותה ללוחמים ואם נותנים לאחרים ראוי ליידע את המקבל על כך.

בציפיה לישועה ותזכו למצוות
דוד לוי