חובת מעשר כספים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/07/14 00:59 כז בתמוז התשעד

שאלה

שלום!

לפני השאלה אני רוצה להדגיש שאני חילוני - מסורתי שגר ברמת גן ויש לי מסעדה מצליחה.

לאחרונה הרווחתי סכומים יפים כ12 אלף נטו בחודש והחלטתי לתרום מעשר לבתי תמחוי.

המדינה מזכה 35% מהתרומה והחלטתי לתרום גם את ה35% שהמדינה מחזירה על התרומה

כלומר במקום 1200 שקלים תרומה 1620 שקלים

האם לפי התורה זה נחשב תרומה של 13.5% או רק 10%

אשמח לתשובתך

דני

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יישר כח.

אם אתה יכול לקבל בצורה ודאית את ההחזר, אז אפשר להחשיב את ההחזר ככסף מעשר, אבל אם אין ודאות שתקבל החזר (בגלל בעיות ביריוקרטיות ותקנות) אז אין להחשיב את ההחזר הצפוי כמעשר כספים מכיוון שלא ברור שיגיע.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון