גיור ונישואין

חדשות כיפה הרב דוד לוי 24/07/14 21:31 כו בתמוז התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב

אני נולדתי באוקראינה ואומצתי ע"י הורים יהודיים ועברתי גיור בגיל חודש.

שאלתי האם אוכל להתחתן כדין? ישלי מסמכים מהרבנות הראשית ומסמכים והכל.

תשובה

שלום לך

אקדים ואומר שמי שיתחתן איתך יקיים בכל יום מצווה נוספת מהתורה: בנוסף לאהבה לבעל/לאשה הוא גם יקיים מצווה מהתורה של 'אהבת הגר'.
מצווה מהתורה לאהוב את הגר החל מהרגע שהוא התגייר (לפני רגע הגיור אין מצוה כזו ויש לכבדו ככל אדם שאינו יהודי)

אם הגיור שלך מוכר על ידי הרבנות הראשית - תוכל להתחתן.
אם הגיור אינו מוכר תצטרך לעבור 'בירור יהדות' קצר בבית הדין הרבני. (ניתן ורצוי לעשות זאת מוקדם ככל שניתן)

לכהן נאסר להתחתן עם גיורת (בת) - ולכן אם את בת לא תוכלי להתחתן עם כהן כיון שלו אסור להתחתן איתך

בברכה ובציפיה לישועה דוד לוי
לבירור נוסף 098987548