הציונות הדתית ושלושת השבועות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/07/14 20:02 כו בתמוז התשעד

שאלה

לכבוד הרב שלום!

בעבות וויכוח שהיה לי עם אישה חרדתית רציתי לדעת מה בדיוק הדיעה של רבני הציבור הדתי לאומי לגבי שלושת השבועות?מה הן בדיוק אומרות ,ולמה כל השמחה והראייה במדינת ישראל-כראשית צמיחת גאולתינו לא סותרת אותן?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב

ביחס לשלשת השבועות, המתיחסות לאיסור ה'התגרות באומות' נכתב הרבה בענין.

יש שלש תשובות מרכזיות שכל אחת לחוד מספיקה..

קודם כל, שלשת השבועות לא הובאו להלכה לא ברמב"ם ולא בשולחן ערוך, כך שאין כל הכרח שאכן יש להן משמעות הלכה למעשה.

דבר שני, הגויים בעצמם הרשו לנו להקים מדינה, וממילא אין בכך כל מרידה שהיא.

דבר שלישי, אמנם אנו התחייבנו שלא למרוד באומות, אבל גם האומות התחייבו שלא לשעבד אותנו יותר מדי. אחרי השואה הנוראה, אין שום ספק שהגויים הפרו את הבטחתן ואם כן, גם אנחנו פטורים מהחיוב כלפיהם.

ברכה והצלחה

טוביה
tsbias1@gmail.com

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן