קריעה על חורבן

חדשות כיפה הרב דוד לוי 24/07/14 16:28 כו בתמוז התשעד

שאלה

אם רואים את כיפת הסלע ממרחק גדול (פעם ראשונה ב-30 יום)- קורעים? לדוגמא- מארמון הנציב, או מגוש עציון.

תשובה

שלום לך

אין שום בעיה בכיפת הסלע.
זה מבנה נוי המשמר את אבן השתיה.
הוא מבנה יפה, אינו משמש לפולחן ולענד ראוי לשמרו.

לגבי קרקעית הר הבית יש שתי דעות:
1. הפשוטה כדעת מו"ר הרב צביהודה זצ"ל, ורוב הרבנים הראשיים לדורותיהם - מאז מלחמת ששת הימים אין לקרוע כיון שחזר לשם שלטון יהודי. העובדה שהמוסלמים שולטים שם היא מכוחו ומכך ששליטי המדינה היהודית נותנים להם לעשות זאת. בכל רגע ניתן ורצוי וחובה לבטל את שררתם שם. (אחת ההוכחות היא שמדינה ישראל קובעת גם לגבי מוסלמים מי יעלה להר הבית ומאיזה גיל ומין וכד').
2. דעה שניה, בד"כ מצדיקים שאינם מאמינים במשמעות של מדינה ישראל כשלב בגאולה, היא שגם קיום צריך לקרוע כאשר רואים את מקום המקדש (קרקעית ההר)

אני מיצר מאד על כך שהמשרד הרשמי של מדינה ישראל, ראשית צמיחת גאולתנו, התחיל לאחרונה להפיץ בחוברות את הדעה השניה.

בציפיה לישועה, להשלמת הגאולה, למימוש מלא של שלטון יהודי בהר הבית ולבניית המקדש במהרה

דוד לוי