לא מצליח להתפלל בכוונה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/07/14 14:40 כו בתמוז התשעד

שאלה

שלום הרב ברצוני להתחזק בנושא התפילה אבל אינני מצליח להתפלל בכוונה.

מה אני יכול לעשות?

אשמח לקבל תשובה

תשובה

שלום רב חבר יקר וחביב.

איזה כיף לקבל שאלה כל כך נפלאה וטובה.

בכל דבר בחיים (כמעט) הכלל הוא - ללכת 'לאט אבל בטוח'.

להתחיל להתכוון בכל התפילה בבת אחת זה מאד קשה. גם תלמידי חכמים גדולים מתקשים בכך. אבל אפשר להתחיל בקטע אחד בתפילה - תנסה מכל התפילה לבחור קטע אחד שבו אתה מתכוון. אחרי שבחרת אותו - תנסה ללמוד את המשמעות שלו - את פירוש המילים ואז תוכל לכוון בו בצורה יותר טובה

למשל - אתה יכול לבחור את ברכת 'רפאנו' ולכוון על רפואת כל החולים. תלמד היטב את הברכה הזו, ותסמן לך בסידור סימון בולט שכשאתה מגיע לברכה הזו אתה נעצר ואומר אותה בכונה ולאט מילה מילה.

אחרי זמן מה, תוכל להוסיף ברכה נוספת וכן הלאה

מה דעתך?

טוביה
tsbas1@Gmail.com