עציצים בשנת שמיטה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/07/14 13:54 כה בתמוז התשעד

שאלה

שלום,

רציתי לדעת מה דינם של עציצים בבית בשנת שמיטה?

האם מותר לקנות עציצים חדשים במהלך השנה?

האם יש הבדל אם קונים בחנות פרחים בעיר או במשתלה?

האם מותר לקנות פרחים בשנת שמיטה (כמו זר לכבוד שבת וכדומה)?

תודה ובשורות טובות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אני מניח כי לקראת השמיטה יתפרסמו הנחיות מסודרות. אענה רק לדברים המצומצמים האלה:

א. העציצים הצומחים בתוך הבית מותרים בהשקיה ובדברים שיש לעשות למען קיומם.
ב. קניית עציצים חדשים - בעייתי, הן בשל העבודות שעושים בהן במשתלה, והן בשל תהליכים הלכתיים שונים הקשורים בהעברתם. בחנויות זה יותר קל, אבל למה לא לקנות את הכל לפני השמיטה, ולא להיכנס לספיקות.
ג. פרחים תלויים במקורם. אם הם ממקום בו היה היתר מכירה - מותר. אינני יודע מה יהיה המצב לקראת השמיטה הקרובה. נראה

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן