כולסטרול בשמן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/07/14 00:23 כד בתמוז התשעד

שאלה

שלום,

חבר שלי הציג בפני שאלה שאני, בתור כימאי, אין לי תשובה לגביה.

ברשימת הערך התזונתי של שמן קנולה (נבדק רק לגבי שמן קנולה של חברות מילומור ועץ הזית) רשום שיש כולסטרול. אומנם במינון נמוך אבל קיים. מלימודי עד כה אני יודע שהכולסטרול לא מגיע מהצומח אלא מהחי. הרכב החומצות השומניות שמרכיבות את שמן הקנולה אינם יכולים ליצור בתגובה כימית מולקולה של כולסטרול.

אני יודע שזה בטל ב-60, אבל באם אכן הוכנס שומן מן החי אל השמן, האם זה לא נוגד את רוח ההלכה מבחינת כשרות לגבי בשר וחלב?

יום טוב ותודה מראש,

יצחק כהן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש לדעת האם השומן היה מעובד, האם היה לו טעם, והאם אמנם הוכנס.
ברר את הפרטים הנ"ל ורק אז אפשר לענות תשובה הלכתית אמיתית.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון