כללי

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 20/07/14 17:07 כב בתמוז התשעד

שאלה

בס"ד

האם ניתן לכנות רב כל שהוא גדול ככל שיהיה- בשם "אלוף העולם" עקב ידיעותיו הרבות בהלכה לאור האמור בזהר שמכנה את הקב"ה "אלופו של עולם" (צו ל"א, ע"א. ויקרא ט"ז, ע"ב) ובמיוחד אומר בזהר (ויקרא י"ב, ע"א) "אין אלוף אלא קודשא בריך הוא,.

אמנם ישנם כינוי מוצמדים לשם אלוף כגון ולהבדיל אלופי עשו, וכן הצמדה פרטית כגון: "אלופי" (תהלים נ"ה, י"ד) אולם שם ובכל מקום אחר מצמידים את השם אלוף לתואר אחר קטן יותר ופרטי יותר ולא "אלוף עולם".

אשמח לשמוע תשובה

תשובה

אין ראוי לכנות רב בתואר זה אך מסיבה אחרת כיוון שזה תואר הלקוח מספורט תחרותי ולא נאה להעביר את השפה הזו ללומדי תורה.