אזעקה ונגיעה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 20/07/14 15:34 כב בתמוז התשעד

שאלה

במקרה שאני יוצא עם חברה שלי ויש אזעקה ואין מרחב מוגן באזור, האם מותר או צריך להגן עליה גם בגופי?

מאוד חשוב לי לשמור על ההלכה ואני חושב שאם אאלץ לגעת בה זה כן יפגע בערך של הנגיעה לאחר החתונה. או במילים אחרות אני ממש לא מחפש היתר "לגעת" , אני יודע שעדיף להיות באזור של מרחב מוגן ואנו משתדלים תמיד להיות במקומות כאלה. אני שואל על מקרה שיכול לקרות, האם יש פה פיקוח נפש שדוחה את החובה לשמור נגיעה?

תשובה

ההוראות של פיקוד העורף הן לשכב ושכל אחד יכסה את ראשו בידיו, ולא שאחד ישכב על השני.