האם לרצות להתחתן

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 23/04/14 17:36 כג בניסן התשעד

שאלה

שלום הרב, אני סטודנט עוד מעט בן 24, בוגר ישיבת הסדר. אני מאד מרוצה במצב ובתנאים שאני נמצא היום, אני נמצא במעונות, עם חברים וסביבה שאני מאד אוהב, יש לי מספיק זמן להשקיע בלימודים,כלכלית, אין לי בעיות. בהחלט זו השנה הכי מאושרת בחיי עד כה.

מה שאני רוצה לשאול זה לגבי הנושא של חתונה,האם זה תקין ונכון שאין לי רצון להתחתן כעת (אני לא יוצא לדייטים) ומעוניין להמשיך את הסטטוס המושלם שבו אני חי עוד שנה, שנתיים,. או שעלי להחליט לנסות להתחתן כי תמיד חיי הרווקות יקרצו יותר?

תודה..

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אכן זה גיל שכבר מתאים לחיי נישואין,
ובדרך כלל מצוות לא מקיימים בגלל שמתאים0 או לא, אבל בענין הנישואין המצוה היא לא רק להתחתן אלא גם להשאר נשוי, ובשמחה!

כדי שקשר יהיה חזק ויציב צריך להרגיש קודם את הצורך החזק לענין, ולא להתחתן בגלל שכך כולם עושים, ואז כל קושי בחיי הנישואין יראה כמו הר גדול,

יחד עם זאת אם מתמהמהים יתר על המידה אז האישיות מתגבשת באופן כזה שמקשה להכניס עוד אדם למערכות החיים של האדם,

לכן זריזים מקדימים למצוות, ובלבד שתעבוד על שינוי ההרגשה והתודעה לצורך בזוגיות.

בברכה,

דני ארגמן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן