חומוס לפי הרב אליהו זצ''ל

חדשות כיפה רבני כושרות 22/04/14 07:55 כב בניסן התשעד

שאלה

שלום וברכה!

רציתי לדעת. אלו חברות שמיצרות חומוס מותרות לפי הרב אליהו?

וגם, האם חומוס מסעדות של חברת מיקי מותר לפי שיטת הרב אליהו?בטלפו, מי שזיהה את עצמו כמשגיח אמר שמשתמשים בטחינה ירושלים להכנת החומוס.

תודה!!

תשובה

שלום

ממרח חומוס מורכב מגרגירי חומוס ומטחינה.
בכל חברות הסלטים הנושאים הכשר מהדרין החומוס מבושל ע"י ישראל.
כמעט כל הפוסקים חושבים שלא שייך בטחינה בישול עכו"ם.
או בגלל שהוא נאכל חי או בגלל שהוא לא עולה על שולחן מלכים.
ולכן לשיטתם אין בעיה , ולכן הרב לנדא מציין ע"ג האריזה: "בישול ישראל".

אמנם הגר"מ אליהו זצ"ל סבר שצריך להקפיד על בישול ישראל גם בטחינה. ולכן לשיטתו אין כיום חומוס בארץ שניתן לאוכלו.
ויתכן ובעתיד המציאות תשתנה ותהיה טחינה שניתן לאכול אף לשיטתו.