מה זה נס? - דבר תורה קצר לשביעי של פסח

חדשות כיפה חברים מקשיבים 20/04/14 09:51 כ בניסן התשעד

שאלה

מדוע אנחנו בכלל חוגגים את שביעי של פסח?

התורה לא מסבירה זאת בפירוש אבל מצירוף הפסוקים אנחנו מבינים שזה משום שבשביעי של פסח קרה אחד הניסים המפורסמים ביותר בהיסטוריה, ואולי הכי מפורסם - נס קריעת ים סוף.

בעצם זו הזדמנות טובה לברר קצת את המשמעות של 'נס'

מהו נס?

ההגדרה הראשונית שלנו לנס היא - דבר היוצא מגדרי הטבע, משהו ששובר את כל החוקים.

אבל ההגדרה הזו לא מספיקה.

אין ספק שלחוות או לראות או לשמוע דבר שיוצא מגדרי הטבע זה משהו מדהים מאד.

אבל מה זה אומר לנו מעבר לכך?

האם זה מחייב אותנו במשהו?

למה זה קשור אלינו?

לא מספיק שהנס יהיה משהו בלתי רגיל או בלתי אפשרי. (אז מה אם איזה אדם הלך על המים.. או שהוא רכב על סוס מעופף..)

רק אם הנס הוא חלק מנצחון הטוב על הרע, חלק מצדק אלוקי שנעשה בעולם - אז יש לו ערך. הנס אז בעצם מגלה לנו את הקב"ה שמסתתר בעולם, את הכיוון שהעולם צועד אליו, את העובדה שאנחנו לא לבד..

לכן, בעצם, נס קריעת ים סוף הוא כל כך חשוב, ולכן אנחנו מקדישים חג שלם עבורו..

הפלא הזה של בקיעת הים לשתים הוא לא היה איזה פלא שנתפס באיזה תצפית ממושכת על ים סוף.. הפלא הזה הוא בעצם מבטא את כל יציאת מצרים - יציאת עם ישראל לחירות וטביעת המצרים המשעבדים בים. ברגע אחד מתגלה האמת האלוקית - עם ישראל נועד להיות 'ממלכת כהנים וגוי קדוש', וכל הירידה למצרים היא חלק מההתגבשות של עם - משנים עשר השבטים ועד שישים ריבוא שמקבלים תורה בהר סיני.

במילים פשוטות - שביעי של פסח הוא ['חג הניסים']

חג שמח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן