חתונה בין עדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/04/14 07:32 כ בניסן התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם בחורה שהוריה רוצים שתצא לדייטים רק עם בחורים מהעדה הבוכרית, כי המנהג אצלם במשפחה במשך דורות להתחתן עם אנשים מהעדה. ואותה בחורה יצאה במשך מספר שנים עם בחורים בוכרים לפי רצון הוריה והדבר לא הוביל לחתונה. האם מותר לה לכתחילה "להמרות" את פי הוריה ולצאת עם בחורים מכל העדות?

ובמידה ומותר לה, איך הרב ממליץ להסביר את זה להורים?

תודה רבה וחג שמח.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מבחינה הלכתית אין כל חובה לציית להורים בנושא של בחירת בן זוג.
זה לא קשור למצוות כיבוד הורים.

מבחינה מעשית את צריכה לשאול את עצמך מה יהיו תוצאות המעשה - האם ההורים שלך יפגעו מאוד או יכעסו מאוד?
האם הם עלולים לא לבוא לחתונה או בכלל להפסיק את הקשר אתך?

הכי נכון בעניינים אלו לשתף עוד אנשים מהמשפחה או מהעדה שמבינים אותך. לבקש מקרובי משפחה שחושבים כמוך שהם יסבירו להורים.

הענין העקרי שצריך להדגיש להורים שלך הוא שאת צריכה ורוצה להתחתן והעקשנות שלהם על כך שזה יהיה מישהו מהעדה גורמת לכך שהשנים חולפות ואת נשארת רווקה.

בהצלחה!