נדמה לי שהתאהבתי בחברה של החבר שלי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/04/14 14:57 יז בניסן התשעד

שאלה

טוב, לא יודע כל כך מאיפה להתחיל כי זה קצת מביך ודי מטורף.

אממ...נדמה לי שהתאהבתי בחברה של החבר שלי...

כן,קראת טוב...

וזה אוכל אותי. מטריף אותי. מחרפן אותי.

אתה בטח תופס ת'ראש'ך וחושב, 'הבן אדם שרוט לגמרי!' אבל אין לי פשוט איפה להוציא את זה.

אני לומד בישיבה תיכונית שנחשבת לאחת הטובות ו..לא כל כך יודע מה לעשות?

מה, אני אמור ללכת לרב שלי ולהגיד לו:

'סליחה הרב..יש לרב כמה דקות?

לא לא הרב, לא קשור לציון.

פשוט הרב,לחבר שלי, זאת אומרת לתלמיד שלך..יש לו חברה

ואני..שהוצאתי אתמול במבחן שלך בגמרא את הציון הכי גבוה..(ואני יודע בשושו שאתה בונה עליי בשביל השידוך של הבת שלך..) אז אני ממש התאהבתי בה...(לא, לא בבת שלך, במחילה..בה, בחברה של החבר שלי)

בא לי למות הרב...'

מה הוא אמור לעזאזל לומר לי?

איך הוא בכלל יבין אותי?

שלא תבין אותי לא נכון!

אני יודע שיש היום רבנים שהם באמת בראש טוב. ממש בראש שלנו.

שאני יודע שהם יודעים מצויין מה אני מרגיש...גם הם עברו את זה.

וגם הרב שלי,אני באמת מחזיק ממנו, בן אדם באמת מדהים, כולם אוהבים אותו, מסתכלים עליו מלמטה...

אבל לו ספציפית, לא נראה לי בדיוק שהייתה לו חברה בגיל שלי, לא יודע עד כמה הוא בראש..עד כמה הוא באמת מבין אותי..

וכל פעם שאנחנו הולכים ליישוב הסמוך לישיבה שלי,אתה יודע, לעשות קצת ס"ד (סיבוב דאווין) ואני רואה אותם ביחד, הלב שלי פשוט...

בדרך כלל אני לא כל כך מצליח להתפלל, כאילו אתה יודע, צריכים לקום אז קמים

בינינו, גם כל החודש אלול הזה לא בדיוק עושה לי את זה

אבל מתי שאני ניזכר בה, בהם, פתאום אני מסוגל לבכות, לבקש מהקב"ה שאין לי מושג איך אבל שיביא לי גם אחת כזו.

היא פשוט מדהימה...כל כך יפה...

אני מתבודד ואומר לו: 'בחייאת אבאל'ה...תעשה משהו..אתה ריבונו של עולם! בשביל זה 'משלמים' לך לא?..

בקעת את הים, אז מזה בשבילך לגרום לה להתאהב בי...בקטנה אתה יודע...

אתמול ישבנו בחדר ודיברנו, אתה יודע, כל החברה.

אז הוא כזה עושה לי, החבר שלי:

'נו, מה אתה אומר עליה...'

ואני כזה הרגשתי איך עוד שנייה אני נחנק.

'בסדר אחי' הצלחתי לזרוק לו...

'מה בסדר? נו, אל תבאס אחי..' ככה הוא אמר לי.

אין לו מושג בכלל מה אני מרגיש.

מה הוא רוצה שאני אגיד לו?

שבא לי לצרוח עליו, 'איך לעזאזל השגת אותה?'

וזה ממש ממש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מה הולך צדיק?
אז אתה אומר שהתאהבת בחברה של החבר שלך.
נדמה לי שהצלחת להגדיר מחדש את המושג ´כאב ראש´.
אל תגיד ´יש לי חבר שהתאהב, מה עושים´ או ´התאהבתי בה, מה אני אמור לעשות´.
לא, מה פתאום. זה קל מידי. גן ילדים.
התאהבת בחברה של החבר שלך.
האמת, אחרי שקראתי את השאלה שלך,הרגשתי פתאום דחף חזק ללכת לארון של התרופות ולבדוק מה מצב ה´אקמול´.
כבר מזמן לא דיברנו.
אז ככה, קודם כל, אני רוצה שלא תיכנס כמו שכתבת לסרטים רק בגלל הדבר הזה.
נכון, זה לא נעים ובמחשבה שנייה, הרבה יותר מלא נעים.
ו...מי כמונו יודע שזה יכול באמת לחרפן דבר כזה. כי ככה זה בדברים שקשורים ללב שלנו.
אנחנו יכולים להבין בשכל מה שבא לנו, אבל בסוף, בשורה התחתונה מגיע לו הלב שלנו ובעצם משדר לנו מסר אחד:
אני לא סופר אתכם ממטר! כל השיעורים שלכם בישיבה, כל הגמרא, זה אחלה. באמת.
אבל עד שזה מגיע לסניף ולבנות.
והאמת, אפשר להבין אותו.
מצד אחד הרב, כמה מלהיב שהוא לא יהיה ומצד שני...הבת הזו שאתה רואה אותה אז הדבר היחיד שאתה חושב הוא..."מה רבו מעשיך ה´.."
בעיה.
אז כמו שכתבתי, קח אוויר ותירגע.
זה לא שאתה אדם רע,לא הזמנת את זה, אתה יודע.
פדיחה פדיחה, אבל זה קורה גם לטובים ביותר.
אני רוצה גם שתפריד בין שני הדברים.
מצד אחד זה שלחבר שלך בכלל יש חברה, זה שאתה בכלל רוצה חברה.
זה משהו אחד.
ומצד שני, ה´בן אדם לחבירו´, הדבר הזה שבטוח מפריע לך ומציק לך בכל מה שקשור לחברות שלך עם החבר שלך.
אני לא כל כך מכיר אותך ולכן אני לא יודע איפה אתה עומד מהבחינה הזו.
כמה אתה באמת מודע להרס שיש בדבר (ובוא נוותר לרגע אחד על החפירה של ה´זוגות שהכירו קודם´ כי על כל אחד כזה אני מביא לך חמישה שלא הצליח להם לגמרי..).
נכון, בהתחלה חברה נראה באמת סבבה.
מישהי לדבר איתה, לצחוק, ´לאהוב´ ואני בכוונה שמתי סוגריים כי הדבר האחרון שקשור בכל מה שקורה בגילאים שלך הוא אהבה.
זה מושך, משכר, נותן את התחושה הכי טובה שיש בעולם.
כמו סיגריה, כמו סמים.
רק מה, סמים הולכים לשרוף לך את התאים במוח.
חברה תשרוף לך את התאים של הנשמה שלך.
ובתכל´ס, אם נקרא קודם כל לילד בשמו, על מה אנחנו מדברים כאן?
על אהבה? אתה בטוח? סגור על זה?
באמת נדמה לך שהחבר הכי טוב שלך אוהב אותה?
והיא, באמת נדמה לך שהיא סופרת אותו?
תגיד לי:
בטח! אני רואה אותם כל הזמן ביחד. ואיך שהם מסתכלים אחד על השני, איזה ניצוצות, איזה ברק, אש.
ועל זה נאמר כבר במקורות:
בולשיט!!!
זה לא אהבה, אלא משחק אינטרסים זול ומגעיל.
כל אחד חושב מה יצא לו מי זה?
אם אני אקח את החבר שלך לסמול טוק של אחד על אחד ואסתכל לו בעיניים ואני אגיד לו:
תגיד לי כפרות...אתה באמת אוהב אותה?
אז הוא ישר יגיד לי:
´כן, מה, למה נראה לך שלא..´
ואז אני אשאל אותו שוב פעם:
´לא לא...אני שואל אם אתה באמת, אבל באמת אוהב אותה...?´
ואז הוא יתקע בי מבט של ´בואנה המדריך, אין לי מושג מה ניסגר איתך, כבר אמרתי לך שכן...´
אוקי...
ואז אני אשאל אותו..:
´ואם חס וחלילה מחר, ה´ ירחם, שומר פתאים ה´, טפו טפו, החברה שלך, הדרלינג שלך, במקרה אתה יודע, תעבור איזה תאונונת קטנה, והפנים שלה ייראו במקום האנג´ל פייס שלה, משהו בסיגנון של הבת של אחמד טיבי בלי איפור! משהו....מגעיל לגמרי...מה אז, עדיין תאהב אותה? גם עם כל הפנים שלה יושחתו?
יודע מה אז הוא יענה?
כלום.
הוא פשוט יחשוב קצת עם עצמו, ואז..כשהפה שלו לאט לאט ייסגר, והוא יצא מההלם, הוא יתחיל למלמל משהו בסיגנון של:
´אממ...לא יודע, אני חושב, אולי...´
הלו הלו...רגע אחד, מה קרה כאן?
חשבתי שאתה אוהב אותה,אל תגיד לי שכל הSMS שרצים ביניכם, כל השחנשי"ם המטורפים שבגללם צריך להעיר אותך בבוקר לתפילה באמצעות יחידת החילוץ 669, כל העייפות, זה בגלל...דבר שאתה אפילו לא סגור עליו?
והיא, מה נראה לך? שהיא באמת אוהבת אותו?
אז יופי טופי,יש לה את התמונה שלו בארנק ולו יש את התמונה שלה בארנק שלו.
ממש מצריך הפסקת טישו מרוב שזה מרגש...בא לי לבכות...
אבל בתכל"ס, אם נשים את הדברים על השולחן, החבר שלך בעצם שורף לו את החיים
והיא...הבת הזו, פשוט במקום להסניף סמים, מסניפה אהבה...צומי,קוצי מוצי´ שאחר כך הולך לבוא לה בהפוכה לפנים.
בדוק ומנוסה.
באחת מהשיחות שלו לחבר´ה שלנו, אמר הראל חצרוני דבר כל כך פשוט וכל כך נכון:
הוא סיפר על זה שכשהוא הולך למילואים, אז כל החבר´ה שלו שם,צוחקים שיש להם קצת חופש, קצת ספייס מהאישה שלהם.
צחוק צחוק אבל בתכל´ס זה עצוב.
´אני´ הוא אמר, ´אני לוקח את אשתי למילואים שלי...לא מסוגל להתנתק ממנה...´
הם, החברה החילונים שעשו ´שמייח´ לפני החתונה, שהייתה להם גירל פרנד...הם עשו ´חיים´, נהנו, עשו פאן.
וגם כל הכיף הזה, כמה זמן הם משכו עם זה, כמה זמן זה לקח להם?
שנה, שנתיים, 5 שנים...ואחר כך, כשהם ניסו להתחיל משהו רציני הם נדפקו לגמרי. על הפרצוף.
אז לא עדיף להישמר, לשמור על עצמינו ואחר כך להנות 50 שנה, מאשר לשרוף הכול, את כל כוחות הנפש הטהורים האלו, את כל הכלים שייקבעו איך ייראו חיי הנישואין שלנו למשך כל החיים, על במבה וביסלי...?
אז קודם כל, אח שלי, קח את הנקודות האלו ותחשוב קצת עליהם.
אין לך מה לקנא בחבר שלך ולא בחברה שלו.
מה שכן, אתה יכול רק להתפלל עליהם שהקב"ה ישלח להם כמה שיותר מהר סייעתא דשמייא שיפתח להם קצת את העיניים.
גם הסרטן אתה יודע, לא בא ישר. לוקח לו זמן לבוא.
וההנאה של הסיגירה..התחושה הנעימה חלפה כבר מזמן ואז אחרי כמה שנים, כשהבן אדם בכלל לא מבין מאיפה זה בא לו...הוא חוטף את זה לפנים.
זה פשוט עולה יותר מידי....
לגבי החברות שלך עם החבר שלך.
אני בטוח שאחרי שתחשוב קצת על הנקודות האלו שכתבתי לך, ממילא כל הרגשות השלילים כלפיו יעלמו לך.
מה שכן צריך בנושאים האלו ממש להיזהר, כי הרבה חברויות נדפקו רק בגלל הדברים האלו.
בקטע הזה יש לנו חולשה. תעשה בחכמה.
תדון אותו לכף זכות ואי"ה אני בטוח שבאמצעות התפילה שלך שיהיה לך גם יותר קל.
בינתיים, קח את כל הכאב שלך, את כל התחושות האלו,שאתה בעצמך כתבת שדווקא הם כן מדברות אל הלב שלך, ותנסה לנווט אותם לדברים חיוביים.
תזכור שהגבול בין לב נשבר ליאוש מאוד מאוד דק. כמעט בלתי מורגש.
רק שאין עבירה יותר גדולה מעצבות, ואין מצווה יותר גדולה מהשמחה שמגיע גם אחרי הלב נשבר.
אתה מרגיש שלא טוב לך.
רע לך. מועקה. חנוק. קשה. מערה.
´משכיל לדוד בהיותו במערה תפילה´.
המילה הראשונה שבאה אחרי המערה...תפילה.
כל כך טבעי, כל כך מתבקש.
חסר לך גם. אתה מרגיש ´עני´.
´תפילה לעני כי יעטוף ולפני ה´´ ישפוך שיחו´.
עני כבר כתבנו, לאו דווקא במובן הפשוט אלא כל אדם שצריך משהו ולא משנה מה, הוא בבחינת עני.
אבל שים לב, אחר כך ...ולפני ה´ ´ישפוך´ שיחו.
בלי חשבון. בלי לחשוב יותר מידי.
פשוט לשפוך!
כי ככה זה עם אבא שלנו. עם הקב"ה.
כמשמבהילים ילד קטן, או בעצם כל אדם
הוא, אנחנו, ישר צועקים:
אמאל´ה!! או אבאל´ה!!
לא מתחילים לבדוק מי שומע מה...
פשוט תתן ללב שלך לדבר. אל תחשוב. תקשיב.
תגיד לו הכול. תחוש איך שהוא שומע אותך. איך שהוא שם.
לא סתם הביאו לך את הניסיון הזה דווקא עכשיו
מסתבר שאוהבים אותך בשמיים. עשית להם את זה...
קח את הקושי הזה ואל תפספס אותו!
הגיע הזמו לעלות מדריגה...להפוך לאדם אחר!

רק טוב, בשורות טובות

אבינועם
avinoam811@gmail.com

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן