התרת נדרים בנושא צניעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/04/14 09:41 יז בניסן התשעד

שאלה

שלום רב וחג שמח,

ראשית אדגיש כי אני שואלת את השאלות לא בעניין העיקרון ההלכתי שידוע לי ואני מצרה על כך שאני עדיין מתקשה, אלא מצד עניין התרת הנדרים בדיעבד.

בעברי הלכתי עם שרוולי שלושת רבעי (הן עד המרפק והן מתחת), יכול להיות שהצהרתי על כך. אינני זוכרת. היום לצערי אני הולכת עם שרוולים קצרים לא עפ"י רוח ההלכה... האם אני צריכה לעשות התרת נדרים או שאין עניין כאן בהתרת נדרים?

דבר נוסף- לפני כמה זמן אמרתי בקול שאני אתחיל ללכת עם כיסוי ראש בשבתות.. אמרתי זאת בידיעה שזה סוג של הצהרה והתחייבות. כוונתי היתה כיסוי חלקי וסימלי עם שיער ארוך בחוץ בעת שנדרתי זאת ולא כיסוי מלא. לגבי זה יש לי 2 שאלות:

1. אם לא אמרתי בקול שכוונתי כיסוי ראש חלקי וסימלי עם השיער בחוץ אך לזה התכוונתי, אני מחוייבת בכיסוי ראש מלא בשבת?? במידה וכן, האם אני צריכה התרת נדרים לכך?

2. במידה ואני לא רוצה ללכת עם כיסוי הראש בשבתות, האם צריך התרת נדרים או שגם כאן אין עניין בהתרה??

תודה רבה מראש וסליחה על אורך השאלות....

תשובה

שלום וברכה

האם אפשר לבחור בדרך אחרת ?
האם אפשר ללכת עם שרוולים כמו שצריך, אפילו קרוב למרפק ולאוו דווקא מעבר לו, ואז אין צורך להיכנס לתוך הדיון ?

לגבי כיסוי הראש: מה שחשבת בעת הנדר הוא הקובע.
בוודאי שיש צורך בהתרת נדרים, אבל למה להיכנס לכך, ולא לעשות את מה שאת מסוגלת לעשות ?

כל טוב