איך מתכפרים על דבר כזה.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/04/14 14:16 טז בניסן התשעד

שאלה

שלום לכן,

אני רוצה ממש לדעת תשובה לשאלתי אם אפשר,

יש לי חברה טובה מזה כ 5 שנים בתחילת הקשר לא היה בנינו שום מגע גם שהיינו מתראות פעם בכמה שבועות לא נשיקה על הלחי ולא חיבוק , במהלך השנים והקשר הגענו למצב לא נעים כלל ... שהיינו נפגשות איך שהוא הגענו למצב שלא היה מתוכנן תחילה כלל חשוב להדגיש וגם את העבודה שאני והיא לגמרי נמשכות לצד הגברי בוודאות מוחלטת והגענו למצב שנשכבנו אחת על השנייה וגרמנו לעצמנו מין הנאה שלא הכרתי קודם שפשפנו את איברי המין אחת על השנייה עם בגדים וזה היה משהו שלקח ממש כמה דק ואז הפסקנו ולא חשבנו מה עשינו עכשיו זה עולה לנו שזאת טעות חמורה ואנו מצטערות על כך ובוכות על כך כי אין לי שמץ איך הגענו למצב כזה בכלל! כמובן שמעבר לזה לא עשינו כלום... חוץ מאחת על השנייה שהיינו וזה גרם למין הנאה מסוימת ולא מוסברת יש לי על כך מצפון ענק !! איך אני יכולה לחפר על דבר כזה? איך אני יוכלה לשכוח דבר כזה? כיום אנחנו עדין חברות אבל לא עושות את הדבר הזה בכלל!!!!! ממש מתחרטות על זה אבל המצפון לא עובר כי אני יודעת שזה לא דבר נורמלי ולגיטמי וזה גורם לי לעצבות נוראית!! איך אפשר לכפות על כך?

אשמח לתושבה מהירה

תודה וחג שמח.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

חרטה ועזיבת החטא חלק מדרכי התשובה. יש להוסיף עוד וידוי לפני הקב"ה וקבלה ברורה לא לחזור לאותו החטא. כמו כן יש לברר מבחינת השקפת היהדות מה הסיבה לכך שהדבר אסור.
כמו כן ראוי לתת צדקה, לפחות כנגד ארבעים יום צום. כל סעודה היא כ 5-7 ש"ח.

מועדים לשמחה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון