מנהגי גר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/04/14 01:00 טז בניסן התשעד

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אחותי נשואה לאשכנזי (התגייר וחזר בתשובה) ,

הוא נוהג לא לאכול קטניות בפסח (למרות שלפי מה שהבנתי אינו חייב במנהג אבות).

השאלה אם הוא יכול לעשות התרת נדרים וכן לאכול קטניות?

ואם הוא לא יכול האם האישה יכולה כדי שהילדים יוכלו לאכול קטניות בפסח?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לפני הכל עלינו לזכור שבבית יש מנהג אחד. לכן אין אפשרות שבאותו בית חלק יאכלו קטניות וחלק לא.

על פי פסקי הרב עובדיה אחותך (ולא הילדים) יכולה להמשיך לאכול קטניות בבית הוריה.

אמנם הגר יכול היה לקבל על עצמו מנהגי ספרד - אבל אז הוא חייב גם לשמור 6 שעות אחרי בשר, אכילת בשר חלק וסליחות מר"ח אלול וכד'
אם הוא העדיף לנהוג כאשכנזים צריך לכבד זאת. נראה לי שלאחר שהוא החליט כך לא נכון לשנות זאת בהתרת נדרים.