אליפות אירופה- לטוס?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/04/14 01:35 יד בניסן התשעד

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

לא מזמן השתתפתי בתחרות בשחמט, ובסופה הוצע לי ללכת לייצג את ישראל באליפות אירופה.

הוצע לי כבר כמה פעמים קודם וסירבתי, כי אני יודעת את הערך שיש בקדושת א"י וכל זה..

אבל שמעתי טיעון בפעם הזו שרציתי לדעת האם יש מקום לייחס לטיעון זה חשיבות בהחלטה או לא...

הטיעון הוא- שזה "כבוד" למדינת ישראל שיש לה ייצוג באליפות (אם אני לא הולכת, אף אחת לא תלך), ולכן זה ראוי ללכת ולייצג את המדינה.

אני מניחה שאם זה יהיה בבחינת "היתר" ולא בבחינת "מצווה"- לא אסע.

אשמח לדעת את דעתך בנושא.

תודה רבה וחג פסח כשר ושמח!!

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח גדול על השאלה ועל הרגישות.
שאלה זו היא מסוג השאלות שההלכה עצמה מאפשרת יותר מתשובה אחת.
ההלכה עצמה קבעה כי יש סיבות שמכוחן מותר לצאת מהארץ. דומה כי כדי להתחרות בתחרות חשובה - מותר לצאת מן הארץ, בעיקר בשל העובדה שכוונתך לשוב במהרה. זה חשוב גם לך, וזה חשוב גם לכבוד מדינת ישראל.
אולם, כמובן שאין חובה לעשות כך. אם את חשה שאינך רוצה לצאת לצורך זה - את בוודאי רשאית לא ללכת.

כל טוב וחג שמח