כיבוס בחול המועד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/04/14 19:59 יג בניסן התשעד

שאלה

שלום לרב,

1. יש לנו 3 ילדים קטנטנים, אין לי מספיק בגדי שבת בשבילם עבור 2 ימים טובים 1 שבת חול המועד.

אני יכולה להשתדל להוריד להם בגדים בארוחה וכו' שלא יתלכלכו אך עדיין מאמניה שאצטרך לכבס על מנת שיהיו לבושים בבגדי שבת בימים אלו.

מה עושים?? האם ניתן לכבס רק בגדים אלו?

2. שאלה זו קצת קיצונית יותר מהקודמת- פסח זהו השבוע חופש היחיד שיש לנו מזה זמן רב מאד...וחיכיתי רבות לשבוע חופש על מנת שאוכל לגמול את ביתי מחיתולים. זוהי משימה שאורכת כשבוע. באם אין אפשרות לכבס, לא אוכל לעשות לה גמילה ללא כביסה והגמילה תידחה. שאלה זו בעצם מהותית יותר- ואפילו אישית. שהרי בסך הכל כולנו אנשים עובדים ועסוקים ומותשים משגרת היום יום העמוסה וזקוקים נואשות לשבוע הזה של החופש על מנת לבצע כל מיני משימות שונות. כיצד זה יכול להסתדר עם איסורי חול המועד?? מה עושים??

בברכת פסח כשר ושמח,

תודה רבה רבה

תשובה

שלום וברכה

א. מותר להקל בכביסה של ילדים קטנטנים. רק כמה שבאמת צריך.
ב. באופן כללי, אין אנו מיעדים את המועד לדברים אחרים, מלבד דברים הקשורים בשמחת המועד ובקדושתו. על כן, לתכנן מראש לעשות דברים במועד שאין לנו זמן לעשות אותם במצבים אחרים – זהו זלזול במועד. אמנם, יש היתרים שונים, כגון "דבר האבד" וכדו'. האם להגדיר את המצב הזה כ"דבר האבד" ? את זה, רק את יודעת, שכן רק את יודעת האם יש דרך לעשות את זה במצב אחר.
כל טוב ושמחה גדולה