איסור קטניות- דחוף!

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/04/14 00:12 יג בניסן התשעד

שאלה

שלום וברכה,

א.ברצוני לברר את עניין איסור הקטניות בכל מה שנוגע לענייני שמנים.

קראתי השבת בעלון מקומי של הלכות פסח שנכתב ע"י רבני העיר, על איסור הקטניות. ולפי הבנתי שמן קנולה הותר, וכן שמן שומשום.

אצטט קטע קטן ממה שקראתי, כי די התבלבלתי ולא הבנתי, האם מותר לאכול כל מה שכתוב עליו לאוכלי קטניות, וברכיבים בעצם כתוב, שמן צמחי? או שיש שמנים שהם עדיין אסורים ואנחנו לא יכולים לדעת איפה שמו אותם? לדוגמא בממרח שוקולד השחר.

אחד הקטעים שקראתי:

"אבל אם יש צמח שהוא ספק קטניות נראה פשוט שניתן להשתמש בשמן שלו. לכן יש שמקילים בשמן סויה כיון שלא ברור שסויה היא קטניות.... יש לבדוק כי בהרבה מהמוצרים שכתוב עליהם לאוכלי קטניות בלבד ולא מכילים קטניות ממש אלא רק שמן קטניות ולפי פסק זה מותר לאשכנזים לאוכל מוצרים אלה בפסח"

ב. האם ניתן לעשות התרת נדרים בכדי לפטור את עניין הקטניות?

תודה רבה,

חג שמח!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. סויה היא קטנית. ולגבי שמן יש מחלוקת האם נאסר או לא. הנטייה היא ששמן ג"כ נאסר.
ב. אי אפשר לעשות התרת נדרים על כך.

חג כשר ושמח
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון