ברזל בפסח בסוף ההריון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/04/14 21:19 יב בניסן התשעד

שאלה

שלום,

אני בעז״ה לקראת לידה ורמת הברזל שלי די נמוכה.

נוטלת כדורי ברזל מסוג פוליפרין: כמוסות רכות המכילות ברזל, חומצה פולית וסרין.

הרכיבים: שמן פולי סויה, ג׳לטין, סרין, ברזל סולפאט, גליצרול, שמן פולי סויה רווי, סויה לציטין, צבע מאכל e172 שחור, חומצה פולית, צבע מאכל e172 אדום.

אני מודעת לכך שבד״כ מכיון שמדובר בוויטמינים ולא תרופה של ממש, אין בעיה להמנע שבוע, אך מכיון שמדובר על סוף הריון (עתידה להתאשפז ללדת מיד במוצאי חג שני) וכן שרמת הברזל שלי הינה נמוכה כרגע ולא בטווח התקין, אני מוטרדת מאי נטילה של שבוע.

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לידה שמחה.
את יכולה לקחת את הכמוסות האלה ללא כל בעיה. הן לא אוכל, הן נלקחות בבליעה, ואת צריכה ליטול אותן.

כל טוב