שאל את הרב

ביעור חמץ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/04/14 19:53 יב בניסן התשעד

שאלה

מה דינם של מוצרים ללא חיטה או גלוטן, שכתוב במידע לאלרגנים: ״עלול להכין גלוטן״ או ״עלול להכיל עקבות גלוטן״. באותה קטרגוריה לאלרגנים זה לא מופיע ב״מכיל״ וגם לא ברשימת המרכיבים. כאשר רוצים לבער חמץ ולא למכור?

תשובה

שלום וברכה

אין חובה להיפטר מהם. בדרך כלל, כתיבה כזו נובעת מסיכון ביטוחי ולא מהכלה של ממש, וגם אם יש שאריות כה קטנות - לא עוברים בבל ייראה ובל יימצא עליהם בעיקר כשהם בתערובת.

כל טוב

כתבות נוספות