התרת נדר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/04/14 10:29 יא בניסן התשעד

שאלה

שלום רב!

לפני מס שניםעברתי פרוצדורה רפואית קוסמטית לבעיה שהשפיעה על הדימוי העצמי שלי. כ״כ חששתי מאי הצלחה, שהבטחתי שבמידה והפרוצדורה מצליחה אני מבטיחה שלא לעשות עוד שום פרוצדורה אחרת שנוגעת לגופי, אני לא זוכרת אם הוספתי את המילה ״נדר״ בהבטחה הזו שעשיתי. הפרוצדורה הצליחה מאוד, ברוך השם. אך מאחר ואני כיום בתחום הרפואה, ועדיין לא נשואה, יש בידי לערוך פרוצדורות עתידיות גם על עצמי, שנוגעות להזדקנות העור.... ברצוני לדעת האם הנוסח שהעלית מעלה הוא נוסח שתופס מבחינה הלכתית לנדר, ובמידה וכן איך אני יכולה להתיר אותו. אני צריכה שם של רב קהילתי בב״ש.

תודה מקרב לב

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

את יכולה לפנות לרב שמעון כהן הי"ו, באר שבע. רב מרכז קהילתי בית מוריה.

חג כשר ושמח
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון