ברכה על בשר

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 11/04/14 08:58 יא בניסן התשעד

שאלה

שלום הרב. לפי מה שאני יודע, על לחם ויין נתקנו ברכות מיוחדות כי הם מאכלים חשובים. עניין אותי למה בשר, שאני מאמין שכולם מתייחסים אליו בתור מאכל חשוב (ויקר) לא קיבל ברכה מיוחדת? האם זה בגלל שלעתיד לבוא אנו אמורים לא לאכול בשר?

חג שמח

תשובה

שלום.
המיוחד בלחם וביין, שהם עברו תהליך יצור המשנה את התוצר שינוי מהותי ממה שהיה כחומר גל בטבע. התססת התירוש, והפיכתו ליין, היא שינוי רדיקלי, וכך גם הכנת הבצק ואפייתו.
זו הסיבה שהברכה על הלחם והיין היא ברכה מיוחדת, להבדיל מן הבשר, שגם צלייתו/ בישולו כנתח שלם, או טחון, אינה משנה אותו שינוי בדומה ליין וללחם.