גזל בפרסומות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 10/04/14 23:52 י בניסן התשעד

שאלה

התחלתי לעבוד בעבודה שבה אתה מפרסם לינקים [קישורים] לאנשים שיש בהם פרסומות וכשהם לוחצים על זה אני מקבל כסף.

האם להיכנס משרתי אינטרנט אחרים לפרסומת וכך להוסיף כניסות נחשב גזל?

תשובה

לשואל שלום רב.
למה אתה רוצה להכנס משרתים אחרים? כי אינך רוצה שהמפרסמים יידעו שאתה זה שנכנס.
במלים אחרות, גם אתה מבין שאתה מרמה את המפרסמים, ולא היית רוצה שהם יידעו, כי אם הם יידעו, הם יכעסו עליך, אולי לא ישלמו, אולי אף יתבעו אותך.
כלומר גם אתה מבין בעצמך שזה לא ישר, כיון שאתה בעצם מרמה את המפרסמים.
לכן, נראה לי ברור שזה אסור.
בברכה
אפי קיציס