הדרדרות מה אפשר לעשות - לבנים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 09/04/14 22:19 ט בניסן התשעד

שאלה

(אם אפשר שבן יקרא את זה..)אני שישיסט ואדם שנחשב מאוד בוגר יחסית לאחרים. חוץ מזה שהרבה פעמים קשה לי עם זה זה לא מה שמעניין אותי עכשיו..

העניין הוא שכל הזמן מדברים שבדיוק בגיל הזה מתחילות כל מיני בעיות ואמונה, ואני תמיד זלזלתי בזה. תמיד שמעתי את הרב שלי אומר שכל הבעיות באמונה מגיעות לרוב בגלל בעיות חוסר צניעות וטהרת הברית.

לא ידעתי מה זה טהרת הברית עד לפני שנה, בדיוק לפני פסח, אני זוכר את אותו יום נמהר שבו גיליתי את הבהמיות הזו.

היום אני ממש כועס על ההורים שלי שלא אמרו לי מה זה שלא הזהירו אותי מראש, כמו ששבת אני לא מחלל כי גדלתי על זה ככה לא הייתי מחלל ומשחית זרע קודש.

עד לאחרונה חשבתי שאני יכול לצאת מזה אבל לפני כשבועיים התחילה הדרדרות שאני לא יודע איך לצאת ממנה! אני מתפלל לה' שיוציא אותי אבל באמת שאני לא מצליח לצאת מזה. אין לי כוח ללמוד תורה, אין לי כוח לעשות כלום, לא לכבד הורים. רק לישון ולהיות במחשב (רמ"ל- מחשב, טפו)

הייתי מדריך בבני עקיבא אבל הרגשתי שהוא הורס אותי מבחינה רוחנית והאמת שאני די מאשים אותו בנפילה הזו. לכן יצאתי.

מה אני אמור לעשות???

תשובה

שלום לך אחי

דבר ראשון עשית צעד ענק בזה שפנית לעזרה זה צעד שמצריך המון אומץ , לי באופן אישי היה מאוד קשה לפנות לעזרה בנושא הזה כי התביישתי שאני נופל בתאווה .

אז יישר כוח!

גם לי היה את אותו הקושי את הדחפים הבהמיים האלה להשחית זרע, ואת הדחף לראות דברים לא צנועים ,
אני ממש מזדהה עם מה שכתבת שאתה מרגיש כאב ותסכול על זה שאתה עובר על משהו שהוא בעייתי ואפילו אסור מהתורה
אני יכול להגיד לך שאלוקים רואה את הכאב התסכול שלך והרצון הזה לא לחטוא והוא לא כועס אליך,
הוא מעריץ אותך על הרצון להפסיק על הפנייה לעזרה. ועכשיו תשחרר את העבר הכל בסדר תשמח אלוקים נותן ניסיונות לגדולים מאיתנו,וגם ניסיונות שאנחנו יכולים לעמוד בהם.
על ידי שינוי העתיד אתה תתקן את העבר, ואני אומר לך אפשר לצאת מזה.

לכולנו יש את הדחפים האלה שאתה מספר
הדחפים של רצון שיהיה לנו המשך וזה דחף מאוד עמוק אצל בני אדם ,
יש כאלה שזה יותר חזק אצלם ויש כאלה שאצלם הוא פחות חזק ,
בגיל ההתבגרות כשהגוף גדל וההורמונים פועלים בצורה חזקה הדחפים האלה חזקים וזה טבעי,
השאלה היא האם אנחנו מגדרים אותה ומנתבים אותה לכיוון טוב ובריא ?
לגבי מה שאתה מרגיש כלפי ההורים שלך ,הכעס הזה, יכול להיות שהוא מוצדק אבל אני חושב שכרגע כדי לך להתמקד במצב הנתון איך אני יכול לשנות את המצב בו אני נמצא,
כי אני לא רוצה להיות בו יותר, הוא גורם לי כאב וסבל.
לכן אני מציע לך שתהיה שמח ותפעל לשינוי העתיד וש תדע אלוקים אוהב אותך.
כמה פעולות שעזרו לי בזמני קושי ובכלל ביום יום :
-1- דבר ראשון ממה שכתבת זה נשמע שאתה משתמש הרבה במחשב ויש לך קושי עם זה ,אני מזדהה אתך כי גם לי היה את אותה קושי
ולכן אני הורדתי את הזמן בו אני משתמש במחשב ולפני שאני משתמש בו אני מציב לעצמי זמן ומטרה בו אני עושה את השימוש במחשב,
וככה אני מונע את השוטטות שמובילה בסופו של דבר לדברים לא צנועים,
אני יודע שאם אגלוש סתם אז אני אראה איזה תמונה בטעות ואז אני אמשיך ואמשיך והתאווה תישאב אותי פנימה וזה נגמר ואז כואב לי.

-2- דבר שני כשאני משתמש במחשב בחדר אני משאיר את הדלת פתוח כי אני יודע שאם אסגור את הדלת אני אהיה לבד אם המחשב ואם אראה משהו בטעות אז אני ימשיך הלאה לחפש דברים לא צנועים,
לעומת זאת אם הדלת יהיה פתוח ולפעמים משהו מהמשפחה עובר ליד החדר אז אני לא מרגיש לבד ואז פחות סיכוי שאני אגלוש בדברים לא צנועים.

-3- דבר שלישי שעוזר לי הוא כשאני נמצא במצב של קושי אני יוצא לעשות ספורט אם זה ריצה או לצאת לשחק קצת כדורסל זה משחרר אותי ,
הפעילות הגופנית גורמת להפרשת חומר במוח שלנו שעוזרת לנו להשתחרר מזה.

-4- דבר רביעי הוא שאם פתאום עולה לנו מחשבה או פנטזיה ללכת ולהשחית את הזרע או לראות דברים לא צנועים לפעמים זה בגלל שאנחנו מרוכזים בעצמנו
מחפשים ריגושים או מכול מיני סיבות, ולכן כדי לצאת מריכוז העצמי הזה בו אני שרוי אני עושה פעולה הפוכה , פעולה שאני הכי לא רוצה לעשות.
כשאני נמצא במצבי קושי באיזה בועה כזאת שאני לא מצליח לצאת ממנה אני נכנס למטבח ושוטף כלים או מנקה את הסלון או כל פעולה של נתינה עד שאני מרגיש משוחרר,
וזה פלא זה עובד אני פתאום מרגיש שאני בתוך הבועה כאילו הדלקתי את האור בחדר חשוך.

ודבר אחרון זה להבין שככל שנפעל על הדחפים האלה אנחנו נרעב יותר,
התאווה מספרת לנו שזה ישביע אותנו אבל זאת אשליה .
התאווה מספרת לנו שהפעם יהיה אחרת שהפעם יהיה טוב ובאמת אותו הרגשה רעה אותו הרגשה של תסכול וכאב אחרי הנפילה וצריך לזכור שזאת אשליה.

אני מאחל לך פסח כשר נקי ושמח
ותזכור אלוקים אוהב אותך, לא משנה איפה אתה עכשיו ומה עשית.

אלי