פסח

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/04/14 12:05 ט בניסן התשעד

שאלה

שלום לרב,

מס' שאלות לגבי פסח:

1. עברתי על רשימת התרופות הכשרות לפסח ולא מצאתי שם את התרופה "פניסטיל" בטיפות. בד"כ את כל התרופות אני מוכרת יחד עם כל שאר הדברים במכירת החמץ. העניין עם התרופה הזו הוא כזה - לבני יש אלרגיה חמורה לחלב. בחודשים האחרונים הוא עובר טיפול מונע ויכול להתחיל לסבול כמות מסוימת של חלב מבלי להגיב, אבל עדיין - הפניסטיל צריך להימצא בהישג יד למקרה שחס וחלילה הוא יגיב. מה אני אמורה לעשות בפסח? למכור או לא למכור?

2. מה לגביי מוצרי קוסמטיקה כמו קרמים, שמפו, מגבונים ועוד שיש בתוכם ויטמין E - האם צריך למכור אותם או שמספיק רק לא להשתמש בהם?

3. מה לגביי שפתונים וכו' שיש להם טעם ואין להם הכשר לפסח (לא נקנו לאחרונה) - האם דורשים מכירה?

4. באותה רשימת תרופות כשל"פ לא מצאתי משככי כאבים לתינוקות וילדים בפתיליות לישבן (כמו נורופן או אקמולי), האם גם אלו דורשים הכשר או שאין בעיה להשתמש בהם במהלך החג? (שלא נצטרך..)

5. אני בהריון ושותה כל יום תמצית עלי פטל (זה כל מה שזה מכיל). אין על הבקבוק הכשר לפסח, האם מותר להשתמש בטיפות או שיש למכור אותן?

תודה רבה וחג שמח!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

פניסטיל - כשר
ויטמין E - לא חמץ.
שפתונים - לכלול במכירה.
נרות מותר לקחת.
תמצית עלי פתל - כשר.

בברכה,

דני ארגמן