לאיזה זרם אני שייך

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/04/14 21:29 ז בניסן התשעד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אני תהיתי לעצמי לאיזה זרם אני שייך, כלומר חילוני, מסורתי או דתי.

אני כל יום מניח תפילין והולך לבית-כנסת, אני אומר אשר יצר וגם כשאני יודע שיש לי זמן אני אומר את ברכת המזון(הפסקות של חטיבת-הביניים לא תמיד מאפשרות גם לאכול וגם לומר ברכת המזון, לכן אני אוכל פחות לחם בביה"ס), התחלתי לשמור שבת (את כל המצוות התחלתי השנה לאחר הבר-מצווה).

את האמת אני אשמח להגדרה של שלהם, ואני גם די שאלתי את עצמי מה ההבדל בין דתי של כיפה סרוגה לחרדי, תודה מראש על התשובות,

תשובה

שלום וברכה!
לאיזה זרם אתה שייך קצת קשה לומר, אני מניח שזה בדיוק התהליך שאתה עובר עכשיו, שבו אתה מברר מי אתה ומה הזהות שלך?
בפעם הראשונה שקראתי את מה שכתבתי ממש כאב לי, כיון שמצד האמת אין כזה דבר זרם, אתה שייך לעם ישראל, אתה יהודי, זה לא זרם כזה או אחר. אתה חלק בלתי נפרד ממני ומכל אחד ולא משנה איך הוא מגדיר את עצמו, הדוגמא הטובה ביותר לכך היא שולחן הסדר, כתוב "כנגד ארבעה בנים דיברה תורה" כולם בנים, כולם נמצאים בשולחן הסדר, כולם חלק מהמשפחה הזו שנקראת עם ישראל, ושם ההבדלים יותר ברורים.

לכן אני מניח שככל שתעמיק ותלמד תוכל להבין מי אתה ומה הדרך שבה אתה בוחר לחיות את חייך.

מה ההבדל בין הציבור החרדי והציוני דתי שקראת לו "כיפה סרוגה"?

ההבדל היסודי הוא ההתייחסות לשיבת עם ישראל לארץ ישראל והיחס להקמת מדינת ישראל ולצבא.

אני לא הולך לכתוב מה החרדים חושבים אלא מה הציונות הדתית חושבת,
הציונות הדתית טוענת שלפני כמאה חמישים שנה החל תהליך הגאולה שמדובר עליו בכל הנביאים, אבל הביטוי המובהק שלו הוא בכך שארץ ישראל החלה שוב לפרוח ולתת את הפירות שלה בעין יפה [על פי הגמרא בסנהדרין צ"ח עמוד ב´] ובכך שעם ישראל החל לשוב לארץ. וחלק בלתי נפרד ממנו זה היחס למדינת ישראל כמצווה מן התורה והליכה לצבא שהיא גם מצווה מן התורה.

הדברים שכתבתי כאן הם קצרים מאוד ביחס למשנה שהיא הרבה יותר רחבה ועמוקה,
היוצא מכל הדברים האלה-
1.אשריך שאתה מתקרב לריבונו של עולם, לך לאט לאט, התהליך שאתה עושה ראוי להערכה מטורפת. אשריך!
2.צריך להעמיק ללמוד את הנושאים האלה ויש הרבה ספרים, אחד הספרים שאולי יעזרו להבין את התפיסה הציונית הדתית הוא של מורי ורבי הרב חיים דרוקמן "קמעא קמעא".

אני מקווה שזה עוזר ואשמח להמשיך לעזור במייל שלי

elchananshmuel@gmail.com

כל טוב ברכה ושמחה!
אלחנן.