שאלה
שלום כבוד הרב
אני מאד רוצה זוגיות אך משהו תקוע.
אני בת 27 והפעם האחרונה שיצאתי לדייט הייתה לפני כמעט שנתיים. מאז אין לי הצעות. אני פונה למי שאני רק יכולה. חברות, אתרים, משרד שידוכין. אבל אין כלום.
אשמח לדעת אם ביהדות כתוב על הנושא הזה משהו חוץ מהעובדה שקשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף.
קיבלתי על עצמי להתחזק בכל מיני דברים ואני ב"ה מצליחה לקיים אותם.
פעם שמעתי שכשבת נולדת צריך לעשות קידוש ואם לא עשו אז זה "תוקע" בתחום הזוגיות.
אם זה קשור איך אני יכולה לדעת אם עשו לי קידוש אין לי אפשרות לשאול את ההורים....
תודה רבה
תשובה
שלום וברכה
המציאות בה אנו חיים מתנהלת במישורים שונים. המישור הראשוני והבסיסי ביותר הוא המישור האנושי, הטבעי.
בשל כך, במקום בו אנו מוצאים תקיעות מסוימת, לאחר תפילת הדרך, אנחנו פונים ומנסים לצאת מהתקיעות הזו בדרכים מגוונות. אנו מנסים לשנות כיוון, להיפתח, לעבוד עבודה אישית ופנימית, וכל אותן דרכים בהן העולם מתנהל בדרך בה ברא אותו ריבונו של עולם. אני חושב שאת הולכת בעיקרון בדרך נכונה, ואפשר במקביל לחפש דרכים נוספות. למשל, לעבור שינוי עצמי שמופנה לעצמך, ומכוח זה לפרוץ החוצה; לנסות ללמוד דבר מה חדש על יחסי בני אדם, זוגיות ותקשורת, ומתוך זה לפרוץ החוצה, וכדו'. זו הדרך הטובה ביותר להתחיל בה.
בד בבד, אני מציע לך לעזוב את נושא הקידוש או כל ניסיון אחר לתלות את העיכוב בסגולה זו או אחרת. יותר טוב להאמין בדרך בה אנו צועדים, לפנות לריבונו של עולם בצורה ישירה ופשוטה ולהתפלל על כך, והצירוף של שני הכיוונים יביא אותך לעולם היותר טוב.
כל טוב