ברכת המזון

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 23/03/14 15:21 כא באדר ב'

שאלה

שלום, סליחה, נקטעה לי השאלה השניה בשאלה הקודמת ונשלחה באמצע בטעות. שוב תודה גדולה!

אז כמו שכתבתי, אמא שלי עכשיו בדיאטה מאוד רצינית מבחינתה זה עניין בריאותי , היא לא אוכלת שום סוכר או קמח בכלל. וגם בשבת היא לא מרגישה שהיא מסוגלת לאכול אפילו חתיכה מהחלה כי הגוף שלה נקי מהחומרים האלו. היא לא מרמה בכלל.

אבל, היא מאוד רוצה לברך ברכת המזון ומישהו פעם אמר לנו שאם היא אוכלת ארוחה גדולה אז אפשר לברך ברכת המזון. האם זה נכון? היא אינה אוכלת שום מזונות או לחם. היא כן שותה מהיין ואוכלת פירות וגם בשר ועוד. ואם היא כן צריכה לברך האם זה אומר שגם במשך השבוע היא אמורה לברך אחרי ארוחות צהריים גדולות?

רק טוב!!

תודה רבה!!!

תשובה

ברכת המזון נאמרת רק אחר ארוחה עם פת.
ולכן גם בסעודה גדולה עם בשר ותפו"א וסלטים שונים ומשונים. היא לא יכולה לברך ברכת המזון אלא רק "בורא נפשות" ואם אכלה משבעת המינים או שתתה יין צריכה לברך "מעין שלש".