כיפה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 22/03/14 23:43 כ באדר ב'

שאלה

שלום רב!

לאחרונה, בעיקבות הגירושין, התחזקתי מאוד באמונה... ואני "מושכת" אחריי את ילדיי לכיוון הדת... ואני תמיד אומת להם "ה' בודק אותנו, כמו שהוא בדק את יונה הנביא"....

ורציתי לשאול:

1. איך אפשר לחבר כיפה לילד בלי שהיא תיפול , חוץ מכיפות בוכריות? (לילד מאוד שובב ותזוזתי)

2. אני מאוד אשמח שילדיי יתחילו לשמור שבת. אך המשימה מאוד קשה להם... הם מצליחים מ"ס שעות, אבל לא את כל 25. במה אפשר להעסיק אותם? (קשה להם ללא טלוויזיה ומחשב)

תודה מראש

תשובה

1.עם סיכות טיק טק. ברור שככל שהכיפה גדולה יותר היא יושבת יותר טוב..
2. אני מציע לא לנסות בבת אחת הכל. כל שבת להוסיף שעה או חצי שעה.
כדאי להכין ספרי קריאה להחליף בספריה וכדומה. כמו כן כדאי להתחבר לסניף של תנועת נוער דתית קרוב ולדרבן את הילדים ללכת לשם.במקרה כזהאת מכוסה לשבת אחר הצהרים ואם זה ילדים גדולים אז גם לליל שבת...