קיום יחסי מין ללא ברית מילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/09/13 15:00 ו בתשרי התשעד

שאלה

שלום רב כבוד הרב,

אני פונה אליך בבקשה לקבל תשובות מסמכות

אני בחורה חלוניה מסורתית דובקת ומשתדלת לקיום מצוות מאמינה בשם ובמצוותיו

התחלתי לצאת עם מישהו שהכרתי בלימודים עולה ברית המועצות

התאהבנו ונוצר חיבור קיימנו יחסי מין ביחד

ונהלנו קשר הדוק לפתע חשף בפני עובדה שבילדותו לא קיים את מצוות ברית המילה

הוא יהודי לכל דבר ואמו הייתה יהודיה

אך נולד בברית המועצות ושם לא היה מסורת כלכך של ברית המילה לפיו

בקיצור אין לו ברית מילה! ששמעתי את זה (לאחר קיום היחסי מין בנינו) הזדעזעתי נגעלתי (בעיקר מעצמי) הרגשתי טמאה

וכאן אני פונה אליך האם מוצדקות ההרגשות שלי ? האם אוכל להמשיך לנהל איתו מערכת יחסים? האם עשיתי משהו שאסור? האם זה נחשב חטא ? ואם כן איך אפשר לכפר ?

הןא בכל זאת יהודי האם אני יכולה להמשיך לקיים איתו קשר שכולל יחסי מין? אני נמצאת בדילמה מצד אחד עומד בפני אדם יהודי אך אין לו את הא-ב של יהודי טהור אך מצד שלישי הוא לא אחראי למה שהחיים הובילו אותו להייוולד בברית המועצות ולפחד בזהות יהודית

בקיצור כבוד הרב מה עושים מה המשמעות של זה ? בבקשה ענה לי במצוקה מרגישה טמאה !!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

על פי ההלכה הצרופה כל אשה היא בחזקת נדה, ויש איסור לחיות עם אשה נדה, איסור זה חמור ויש בו כרת, ועל כן עיקר הבעיה איננה בהיות החבר מהול או לא, עיקר הבעיה טמונה בך, ובכך שקיימתם יחסים ללא חופה וקידושין, וממילא ברור שגם ללא טבילה וטהרה, ועל כך העונש חמור הרבה יותר מסוגיית הברית.
הדרך היא להפסיק לקיים יחסים ללא חופה וקידושין כדת משה וישראל.
מאידך על הבחור לעבור ברית, היום זה ניתן להעשות בקלות ללא בעיות, דרך הרבנות הראשית, וכמו כן יצטרך להוכיח יהדותו, אלא א"כ יש כבר הוכחה (נשואי קרובים וכדו').
על כן התשובה הראשונה והיסודית היא להכיר בחומרת איסור נדה ובכך שאת מקבלת דיני הרחקה ושמירה עד החתונה.

גמר חתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן