הבדלה

חדשות כיפה רבני בית הלל 26/06/13 16:04 יח בתמוז התשעג

שאלה

האם אשה יכולה להוציא את משפחתה(בעלה וילדיה) באמירת הבדלה במוצ"ש גם אם בעלה נוכח בבית?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

על פי הרמב"ם נשים חייבות בהבדלה כמו בגברים וזהו חיוב מהתורה, ולכן אישה יכולה להבדיל, ואף להוציא ידי חובה גברים. וכך היא הפסיקה הספרדית.
על פי הפסיקה האשכנזית חוששים לשיטות שאישה איננה חייבת בהבדלה ולכן אישה יכולה להבדיל לעצמה ולנשים אחרות, אך איננה יכולה להוציא ידי חובה גברים.

(התשובה ניתנה מהרב אשר פויכטוונגר)

רבני ורבניות בית הלל עונים לשו"ת גם בפייסבוק - http://www.facebook.com/B.Hillel

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן