"שבע ברכות" חתונה

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 06/05/13 20:34 כו באייר התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

בעוד זמן לא רב מתקיימת חתונת אחי בע"ה

את טקס החתונה יוביל "רב רפורמי" ע"פ בקשת הזוג.

כאשר תכננו את טקס החופה החליטו הזוג שברצונם לחלק את שבע הברכות למספר אנשים במשפחה אחד מהם זה אני.

כמובן כששמעתי על הרעיון מאוד התלהבתי באוזני אחי, אין לי הרגשה טובה יותר מלהיות חלק מברכה שתשמח אותו.

לאחר חשיבה קצת על הנושא הייתי מעוניין לשמוע דעת נוספת ממבט דתי.

האם זה בסדר לחלק את הברכות לאנשים ככל שכוונה טובה נמצאת בזה?

האם אפשרי שלא רב יקרא את ברכות אלו? בפן האישי , כמו שאמרתי הטקס הינו טקס רפורמי.

אשמח לדעתך הכנה , תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

נראה לי שיש כאן זיהוי לא נכון של הבעיה. אין בעיה לחלק ברכות למוזמנים, אדרבה יש עדות שעושים כן לכתחילה. הבעיה היא ההשתתפות בטקס רפורמי; שכאן, אם אתה שואל את דעתי כרב אורתודכסי - זה דבר שאינו ראוי ונותן לגיטימציה למיסוד הנישואין באופן שונה ממה שהתקבל בעם ישראל מדורי דורות

בברכה חגי