חברות שלי משמיעות שירים לא צנועים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 02/05/13 09:30 כב באייר התשעג

שאלה

בס"ד

שלום וברכה!

חברות שלי משמיעות הרבה פעמים שירים ש... לא כ"כ הייתי רוצה לשמוע. שירים לא צנועים וכו'.. ואני מרגישה שזה ממש נכנס לי לראש השירים האלה. זה מאוד מפריע לי. פתאום אני מוצאת את עצמי מזמזמת שירים שבחיים לא חשבתי שאני ישיר. מה אפשר לעשות? אני לא יבקש מהן לכבות את המוזיקה, למרות שהן ממש מכבדות, ואם אני יגיד שזה מפריע לי הן יכבו. אבל לא נעים לי לבקש. כי הן כן אוהבות את השירים האלה. אשמח שתכוונו אתי מה אפשר לעשות. תודה רבה!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום נשמה!

וואי וואי איזה נשמה גדולה את!
איזה נשמה טהורה יש לך!
יש אנשים שיקראו את השאלה שלך ויגידו – יאללה, מה זאתי מתחילה לשגע ת´שכל? כולה שיר!
מי ישמע כמה זה כבר משפיע עליה!
אבל אם את מרגישה את השפעת השירים עליך, ומרגישה שזה לא הכי טוב בשבילך – זה רק מעיד עד כמה הנשמה שלך זכה ורגישה!
אשרייך אחותי!

כמו שכתבתי בהתחלה, תכלס, יהיו אנשים שיקראו את השאלה שלך ולא יבינו על מה כל הבלגן.
סה"כ שיר. אז פה ושם יש מילים לא צנועות. ביג דיל. כאילו שאת עכשיו חוזרת בשאלה.
אבל באמת לשירים יש השפעה גדולה על הנפש שלנו.
אומרים שההיכל שהכי קרוב לקב"ה הוא היכל הניגונים.
שירים הם משהו שמסוגלים לעורר בנו רגשות כמו עצב או שמחה או פחד.
אבל לא רק הם משפיעים עלינו.
גם החברה שסביבנו משפיעה עלינו.
ובמיוחד בגיל ההתבגרות, לחברה ולחברות יש השפעה גדולה עוד יותר.
ופה בדיוק הנקודה.

אני יכולה להבין את חוסר הנעימות שלך מלבקש לכבות את השירים.
לא נעים, חברות וזה..
אבל למעשה יש לך 2 אפשרויות:
או שאת לא שמה על אף אחד, את עם האמת שלך לא מוותרת.
את מרגישה שזה לא טוב בשבילך לשמוע את השירים האלו, שזה משפיע עליך בצורה לא טובה.
זה ממש לגיטימי לבוא ולומר בצורה נחמדה - אני אשמח אם תוכלו להחליף שיר או פשוט לעבור למקום אחר עד שהשיר ייגמר.

או שאת פשוט מתמודדת עם זה בצורה אחרת.
איך?
אמרנו שלחברות יש השפעה, נכון?
אז זה אומר שיש לך השפעה. זה אומר שיש לך כוח.
נו, ו..?
חברות שלך שומעות שיר. את נמצאת איתן אבל לא רוצה לשמוע את השיר.
אז מה עושים? תתחילי לדבר עם בנות על כל מיני דברים, תיזמי שיחה עם אחת מהבנות. את יכולה אפילו פעם אחת להעלות לדיון ולשאול את חברות שלך מה דעתן על השירים שהן שומעות? אולי תגלי דברים מפתיעים. את יכולה לספר את ההרגשה שלך, לשמוע מה הן מרגישות, ואולי בסופו של דבר תגיעו למסקנה משותפת שלא באמת כדאי לשמוע את השירים האלו. אגב, את מוזמנת להסתכל באתר שלנו ויש שם מלא תשובות בנוגע לשירים לועזיים. אז אולי את יכולה להביא יום אחד את אחת התשובות לחברות שלך.
בעצם, התפקיד שלך זה להשפיע עליהן לטובה.
מתוך הדיבור והשיתוף – גם החברות שלכן תתחזק, וגם כל אחת מכן תתחזק ותגלה את דעתה בנושא.

חוצמזה, מעבר לשאלה של החברות והכל. יש לך את הדרך של עם עצמך.
מאמי, אין מה לעשות. יהיו פעמים בחיים שבהם תצטרכי לעמוד על הדרך שלך ולא להיות מושפעת.
כשאת רואה שאת מתחילה לזמזם את השירים האלו. פשוט תעצרי ומיד. יש תתחילי לשיר שיר אחר או לחשוב על משהו אחר. ישר תעסיקי את עצמך במשהו אחר. ובכלל, בכל יום תזכירי לעצמך שוב ושוב מהי הסיבה שאת לא שומעת שירים כאלו. תהיי דבקה בדרך שלך.
זו העבודה העצמית שלך. בעזרת ההתגברות תגיע ההתבגרות.

יקרה, הרבה ב"הצלחה!
אם תרצי עוד לדבר, את יותר ממוזמנת לשלוח מייל!
בת-חן
batchenoh@gmail.com

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן