להוריד תוכנה בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/07/03 16:13 ט בתמוז התשסג

שאלה

ערב טוב לכבוד הרב

האם מותר להשאיר את המחשב דלוק בשבת לשם הורדת סרט/משחק (השאלה היא לא לגבי חוקיות העניין או הצד ההלכתי אלה על המחשב שמוריד...)

אודה לך עם תענה לי על השאלה הזאת

בברכה,

coby83

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

** אם זה לא אתר שמופעל בשבת על ידי יהודים.
** אם אתה לא צריך לעשות שום דבר לצורך ההורדה.
** אם אין חשש שתבצע פעולות בשבת מתוך ענין וכד'.

מותר [רק אם המסך כבוי].

ולמה מסך כבוי?
שלא תוכל לראות מה קורה עם ההורדה, שלא תתענין בזה. שלא יהיה חשש שתתקן משהו אם לא יהיה לרוחך או שתהיה תקלה.

בהצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן