חלב אם שאוב קפוא שנשאב לפני פסח, לשימוש בפסח

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/03/13 12:37 ז בניסן התשעג

שאלה

כבוד הרב

אני שואבת עבור הבן שלי במשך הזמן (לא נמצאת איתו כי אני בעבודה והמטפלת נותנת לו חלב ששאבתי). נשאר לי חלב שאוב, חמש כוסות של 120 מ"ל. אבל שאבתי אותם לפני פסח, ועכשיו אני בחופש איתו בבית ומניקה אותו. מה לעשות עם החלב הקפוא השאוב? מותר להשתמש בפסח?

ומה ההלכה עם חלב שאוב של בנק החלב שאני לא יודעת ממי זה?

תודה רבה רבה

תשובה

שלום

אם החלב נשאב לפני פסח, מותר להשתמש בו גם בפסח, על אף שיש כאן מעט הנאה מחמץ שאכלת וגרם לחלב בתהליך הביולוגי של הגוף, שכן ההנאה היתה לפני פסח בהיתר.

אם החלב הוא מבנק החלב, אזי אם לקחת אותו לפני פסח- הוא מותר לשימוש בפסח כנ"ל.
ואם לקחת אותו בפסח עצמו, יש חשש שהוא של מישהי שאכלה חמץ ואז יש צד של הנאה מחמץ (מדין זה וזה גורם, נחלקו בזה הש"ך והט"ז ועוד).
אולם גם במקרה כזה אצלך מעיקר הדין מותר. שכן זה לא למבוגר אלא להאכילו לתינוק, ובייחוד שזה ספק אם אכלה חמץ, ומה עוד שיש גם ספק אם הוא בכלל נשאב בפסח או לפניו. לכן למעשה גם בזה אפשר להקל לכתחילה.
אם כן, הכל מותר.

כל טוב