שבע ברכות, הפסק עקב שירה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/03/13 11:13 כא באדר התשעג

שאלה

שלום

בשבע ברכות במנגינה האשכנזית יש הפסק בברכה האחרונה "אשר ברא ששון ושמחה חתן וכלה....". ההפסק הוא בין- ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם, לבין המשך הברכה כאשר הציבור שר את המשך הברכה ואח"כ המברך ממשיך. האם זה בעייתי לנהוג כך? האם יש הפסק? מה לעשות?

תודה רבה, ושנזכה להרבה שמחות ובשורות טובות

תשובה

שלום לך

המברך ממתין בשתיקה ואינו שר אלא חוזר על המילים או שר רק פעם אחת ואינו חוזר על המילים ואין בכך בעיה.

הציבור ששר את מילות הברכה זה מן הענין ולכן אינו נקרא הפסק.

אין בזה הבדל בין ספרדים לאשכנזים וגם הרב הראשי הספרדי מעודד זאת

בברכה ובשמחה
דוד לוי