מניעת הומוסקסואליות

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 16/12/12 18:19 ג בטבת התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני אב לארבעה בנים ומשפחתי קרובה מאוד לדת ולמסורת. כמו אבות רבים אני מפחד כי אחד או יותר מבני יהפוך בעתיד להומוסקסואל. כיצד אוכל למנוע זאת?

תשובה

שלום
צריך להגביר את הקישור לתורה ולמצוות אנשים המודעים לאיסור של משכב זכר עוד מקטנות, אפילו אם באופן עקרוני הייתה יכולה להתפתח אצלם סטייה שכזו, האיסור החמור סוגר בפניהם כל אפשרות של התפתחות רצון בכיוון הזה, וממילא כוחות האהבה הקיימים בכל אדם, מוזרמים לאפיק הנורמלי של נישואים בעלי תוכן חיובי, שעל ידם זוכה האדם לדבר הגדול מכל, שהוא כמובן הולדת הילדים.

ומכל מקום אין להחשיב את החוטא במשכב זכור כיותר גרוע ממחלל שבת, וכשם שבדורנו אין מרחיקים מישראל מחללי שבת, אלא משתדלים לקרבם במה שאפשר לתורה ומצוות גם בעודם מחללי שבת, כך אין להרחיק את החוטאים במשכב זכור.

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א וטוב יהיה אם תקבע לעצמך זמנים ללימוד תורה בספרים באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=1940