בניית בית המקדש מחר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/12/12 18:24 ב בטבת התשעג

שאלה

שלום לרב וחנוכה שמח,

1. האם מוטל עלינו לבנות בעצמנו את בית המקדש או שהוא ירד מהשמיים בנוי מעצמו?

2. במידה והתשובה לשאלה הראשונה היא שעלינו לבנותו בעצמנו - מדוע איננו עושים זאת?

תודה

תשובה

שלום

א. זו מחלוקת רמב"ם ורש"י. להלכה רוב הפוסקים סוברים שיש מצווה לבנות בית שלישי.
ב. משום שהוא יהרס מיד לאחר בנייתו בשל בעיית הזהות של האומה. המקדש מבטא את שכינת ד' עלינו, ועל מנת לזכות בזה עלינו לחזק יותר את זהותנו התורנית בישראל בעיקר ע"י החלפת המדיה המערבית במדיה תורנית, וחיזוק לימוד התורה ואחדות העם.
כאשר האומה תהיה בנויה לתלפיות באופיה, והרוב המוצק יהיה אמוני, אזי נוכל לבנות את המקדש בהתאמה לקדושתו.
כיום אם נבנה אותו, נשים מבולבלות תרצינה להיות כהנות, איגודי צעב"ח יעתרו לערכאות נגד הקרבנות, ובעיקר- רוב האומה לא תראה בו מקור השראת שכינה אלא מעמסה מיותרת.
קודם בניית המקדש יש לבנות את תודעת האומה, לחזק את אמונתה ולהעמיק אותה, וזה מה שאנו עושים בציונות הדתית, בין היתר גם באתר זה.

כל טוב