מנהגים בשנת אבל

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 24/11/12 23:00 י בכסלו התשעג

שאלה

שלום רב

לפני כ5 חודשים אבי נפטר,, רציתי לברר מה ההלכות אבלות לגבי מספר דברים:

האם בשנת אבל על אב ניתן לקנות בגדים חדשים? ואם לשם עבודה? כמה זמן צריך לתת למישהו ללבוש אותם?

האם מותר לקנות נעליים חדשות, והאם צריך לתת למישהו לנעול אותם?

האם לאישה בשנת אבל מותר לצבוע שיער ולהסתפר?

אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות

תודה רבה

שרית

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

ראשית קבלי תנחומי הכנים על מות אביך - המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפי לדאבה עוד.

לעצם השאלות:

1. האיסור של קניית בגדים חדשים חל רק על בגדים שמברכים עליהם שהחיינו, כלומר בגדים חשובים ולא גופיות, לבנים, גרביים, חולצות פשוטות וכד'. אך בשלב הזה של האבלות מותר לקנות גם בגדים חשובים לצורכי עבודה או כשאין מה ללבוש. אם יש מה ללבוש ואין הבגד נקנה לצורכי עבודה, אז צריך שחבריך יגערו בך שעליך לקנות בגדים חדשים. ברם, לפי שיטת רמ"א לאחר חודש הראשון אם לא באה הגערה במשך 3 חודשים נחשב כאילו גערו ויש מקום להקל להתיר לקנות.

2. אין כל איסור לקנות נעליים בימי אבלות.

3. לשיטת הספרדים מותר לאישה להסתפר ולצבוע שיער אחרי שבעה. לשיטת האשכנזים מותר רק אחרי שלושים וגערה או אחרי 4 חודשים של אבלות אם לא גערו. לכן מותר לך להסתפר ולצבוע שיער.

בברכה,

חיים בריסק

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן