לקנות מערבי או מיהודי?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/06/03 02:36 כ בסיון התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב

האם אם כל המצב הכלכלי כיום בארץ (או בלי קשר אליו) מדוע שלא נקנה מערבים הרי בסופו של דבר אם אני קונה מיהודי אני מחסיר מעצמי מכיון שיהודי ימכור ב - 500 וערבי ימכור ב - 200, וזה נכנס כמעט בכל תחום ותחום, מזון, בנין, מלאכה, רכב , הרי מחובתי לדאוג למשפחתי

אין אני מתייחס כרגע לפאן החבלני שבדבר

תשובה

בס"ד

"וחי אחיך עמך" זו מצוה. וזה ערך מוסרי גדול. תדאג לאחיך. הוא קודם לכולם.
יהודי קודם לגוי,
עניי עירך קודמים לעניי עיר אחרת,
יש סדר בעולמות.

אתה צודק שלעיתים יהודי מבקש תשלום מוגזם אז צריך למצוא יהודי אחר שמוכן לעבוד קשה כדי להתפרנס, ואף לפרסם אותו כדי שיהודים יפנו אליו ולא לגויים.

יש דרגות שונות במוסר, בחסד, בעזרה לזולת. המוסר הגבוה ביותר ביהדות אומר שלאח נותנים עבודה בעדיפות ראשונה "וחי אחיך עמך" זו המצווה המהודרת ביותר בצדקה !!! "שעבודה עברית" היא ערך יקר תרתי משמע,
אני יודע שגוי מוכן לעבוד בזול יותר מיהודי. אבל בדיוק זו הנקודה שבגללה צריך לפרנס יהודי לפני גוי.

הגויים שבתוכנו למדו את השיטה. הם יעבדו בזול, היהודים יעסיקו אותם, וכך נוצרה מציאות קשה שהגויים השתלטו על הבנין, על החקלאות, ואולי יעבדו גם ברפואה ועוד. המציאות הזו מסוכנת מאוד לחיים שלנו בארץ ישראל.

שים לב ! אם אתה מקיים מצוות "וחי אחיך עמך" אתה דואג בכך לחיים שלך !
אתה מחזק את האח וזה היהדות בארץ ישראל !
נכון שצריך לפעמים לשלם ליהודי יותר. ישנם דברים שאדם מוציא עליהם כסף רב אבל זה חוזר בדרך אחרת

"בטח בה' ועשה טוב".

בהצלחה